Workshops ‘Pottendraaien zonder drempelvrees’

Heb je altijd al eens willen pottendraaien, maar twijfel je of dit wel iets is voor jou? Ontdek het zelf tijdens deze gezellige introductie…
In een klein groepje van max. 8 personen leer je de basisbeginselen, en gaan we stap voor stap een eerste potje draaien op de draaischijf.
Drempelvrees is niet nodig, we zijn allemaal starters achter het wiel!

Wat is inbegrepen?

  • Klei en materiaal
  • Jouw beste potje draai ik af, daags na de cursus
  • Ik bak je werkstuk een eerste keer af (biscuitbak)
  • Daarna glazuur ik je potje en bak ik het een tweede keer (glazuurbak)
    > Je hebt keuze uit een aantal glazuren (microgolf- en vaatwasbestendig)

Drankjes zijn verkrijgbaar (frisdrank, koffie, thee) voor, tijdens en na het pottendraaien.

Wat breng je mee?

  • Een schort
  • Kledij die tegen een spatje klei kan
  • Een handdoek

Prijs: €95 pp.
Waar gaan de workshops pottendraaien door?
In het atelier van Yume Ceramics, gelegen in de prachtige Rozentoren van de befaamde Rozentuin in 1600 Sint-Pieters-Leeuw

Nieuw: 5-daagse workshops pottenbakken, zodat je het hele proces van A tot Z inclusief glazuren zelf kan ontdekken. Klik op de beschikbare data voor meer details.


Workshops Kintsugi in een modern jasje

Je eigen keramiek servies maken, vergt heel wat tijd en geduld. Dat kan je ook zelf ondervinden tijdens de initiaties pottendraaien.
Net daarom ben ik me beginnen verdiepen in een moderne versie van de Japanse kintsugi-techniek.

Kintsugi (KIN = goud, TSUGI = samenvoegen) is de Japanse kunst om scherven terug aan mekaar te lijmen met een kleipasta, lak en goudpoeder.
Zo kan je je werkstukken nog langer koesteren en belanden ze niet in de prullenbak. Wel integendeel, meestal krijgt de keramiek die hersteld werd met de kintsugi-techniek meer bekijks dan de originele exemplaren!


Kintsugi is een leuke activiteit voor een teambuilding onder collega’s, om met vrienden te doen of als creatief vrijgezellenfeestje!

Ontdek nu de schoonheid van imperfecties en apprecieer wat doorleefd is.
Prijs: 79€ pp. (inclusief eigen kintsugi-set waarmee je thuis verder aan de slag kan)

Heb je een gebroken voorwerp (in keramiek, porselein, hout) in huis dat je dierbaar is? Breng het zeker mee, we herstellen het met een gouden randje!

Waar gaan de workshops Kintsugi in een modern jasje door?
In het atelier van Yume Ceramics, gekegen in de prachtige Rozentoren van de befaamde Rozentuin te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, of in de Yume Boetiek, Topstraat 2D.

Verder hebben we ook de volgende exclusieve ateliers voor jou in petto:


Zoek je eerder een privé-workshop voor een speciale gelegenheid (verjaardag, vrijgezellen…)? Ook dat kan! We zetten met veel plezier onze deuren open voor jou en je gezelschap. Nieuw zijn de teambuildings pottenbakken voor bedrijven. Naast je eigen creatie, gaan we uiteraard ook voor de groepspot! De teambuilding pottenbakken kan aangevuld worden met tal van andere activiteiten zoals een wijdegustatie in het Pajottenland, scooters… Ik help je graag verder met de uitwerking van een volledige incentive!