Gratis levering in 1600 en alle omliggende gemeenten! Verzending naar NL mogelijk!

KERAMIEK & KINTSUGI

ONTDEK DE KRACHT VAN WABI SABI EN DE LINK MET KINTSUGI

"Enkel een wabi-hart, kan sabi-schoonheid herkennen..."

 

Hoewel wij Westerlingen wabi sabi gebruiken als adjectief bij een voorwerp of stijl, wordt dit onbeschreven begrip in Japan nooit gebruikt om het uiterlijk van iets te beschrijven. Het verwijst echter naar het gevoel dat iets nalaat. In Japan praten ze niet over wabi sabi, ze leven ernaar. Het is er overal terug te vinden, maar nergens te zien. Het zit in hun DNA.

 

Kintsugi (KIN = goud, TSUGI = samenvoegen) is de Japanse kunst om scherven terug aan mekaar te lijmen met een kleipasta, lak en goudpoeder. Het gaat over de schoonheid van imperfecie. Maar Kintsugi is meer dan het herstellen van voorwerpen, het is een prachtige metafoor voor het leven zelf! Littekens kunnen herstellen, en de plaats waar de barsten werden hersteld, zijn sterker dan het ongeschonden deel.

 

Deze levensfilosofie en het melancholisch gevoel dat wabi sabi opwekt, heeft een diepe indruk nagelaten tijdens mijn reis naar Japan. Daarom integreer ik het maar al te graag in mijn keramiek. 

 

Zin om een intro te volgen en je eigen voorwerp te herstellen met de kintsugi techniek, maar dan in een modern jasje obv de Belgische (!) Chiyu Kintsugi producten met biohars? Dat kan! Regelmatig organiseer ik workshops (max 5 personen), of privé-workshops voor speciale gelegenheden (teambuilding, verjaardag, vrijgezellen...). Klik hier om contact met me op te nemen, dan bespreken we je idee!

 

Ga je thuis graag zelf aan slag met je herstellingen? 
Dan is deze Kintsugi-kit vast iets voor jou:

 

Ga zelf aan de slag met deze handige kit, omvattend:

- component A en B (hars en verharder)

- goudpoeder

- epoxy

- handschoenen, roerstaafjes, mengschaaltje

- gebruiksaanwijzing 

kintsugi en keramiek
keramiek hersteld met kintsugi